top of page

Πρότυπο εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στη Μεσόγειο η Κέρκυρα

09/09/2017

Τέσσερα ακόμα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια παράλαβε ο Δήμος Κέρκυρας. Στην παρουσίαση στα τοπικά Μ.Μ.Ε, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Ανδρέας Σκούμπουρας ανέφερε ότι «Με τα 4 αμφίβια αναπηρικά αμαξίδια, που παρέλαβε σήμερα ο Δήμος μας έχει φτάσει τα 9, αν προστεθούν και τα 5 του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, η Κέρκυρα μετρά 14 αναπηρικά αμαξίδια καθώς και 14 παραλίες προσβάσιμες για ΑμεΑ.
Είμαστε το πρώτο νησί στην Ελλάδα που έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να φτάσουν στη θάλασσα και να τη νιώσουν, χρησιμοποιώντας τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια και τις ράμπες άμεσης πρόσβασης στο νερό που έχουν τοποθετηθεί σε πολλές παραλίες του νησιού.
Οι παραλίες που φιλοξενούν τα πλωτά αμαξίδια, έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς δίνουν την ευκαιρία σε τουρίστες με κινητικά προβλήματα από όλο τον κόσμο να έρχονται και να χαίρονται τις διακοπές τους.
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι να γίνει η Κέρκυρα, ο πρώτος προορισμός στη Μεσόγειο σε ό,τι αφορά σε παραλίες προσβάσιμες σε ΑμεΑ.
Το 2019 η Κέρκυρα θα διεκδικήσει το έπαθλο της πλέον φιλικής προς τα ΑμεΑ περιοχής της Ευρώπης, συμμετέχοντας στον διεθνή ετήσιο διαγωνισμό ΕΝΑΤ (European Network for Accessible Tourism), έπαθλο που, ως φαίνεται, έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να το κερδίσει».

Please reload

bottom of page