top of page

Την άμεση θεώρηση των δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , ζητάει ο Αγοραστός

28/10/2016

Την άμεση θεώρηση των δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , ζητάει με επιστολή του προς την ηγεσία Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην καθυστέρηση του Υπουργείου να εκδώσει την σχετική εγκύκλιο με αποτέλεσμα τρεις κατηγορίες των ατόμων αυτών να μην μπορούν να θεωρήσουν τα αντίστοιχα δελτία. Δηλαδή σε όσους έληξαν τα παλιά δελτία, τους νέους δικαιούχους και όσους τα έχουν χάσει.

Αναλυτικά η επιστολή του Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:

«Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που καταφθάνουν συνεχώς στις Υπηρεσίες μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη καθυστέρηση στην θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για την περίοδο 2016-2017. Το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που επιθυμούν να εκδώσουν Δελτίο Μετακίνησης για πρώτη φορά καθώς και όσοι δικαιούχοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν το διάστημα της προηγούμενης θεώρησης και αναγκάζονται να πληρώνουν ολόκληρη την τιμή του εισιτηρίου.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της πραγματικής αδυναμίας των δικαιούχων πολιτών να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δικαιούχοι με αναπηρίες (παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) χρησιμοποιούν με πολύ μεγάλη συχνότητα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να μετακινηθούν σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας για διάφορες θεραπείες κρίσιμες για την υγεία τους, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη της θεώρησης για το έτος 2016-2017».

Please reload

bottom of page