top of page

ΑμεΑ ΡΙΟ 2016: Μάμαλος: «Αφιερώνω το μετάλλιο σε όλους τους Ελληνες»

19/09/2016

Στους Έλληνες αφιέρωσε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ο Παύλος Μάμαλος.
Η αγάπη για τη χώρα του τον οδήγησε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τη χαρά του.

«Μου έλειπε από την συλλογή μου το χρυσό μετάλλιο. Είχα ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο. Ηθελα πάρα πολύ να κατακτήσω το χρυσό και είχα δουλέψει σκληρά για να το πετύχω» τόνισε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στις πρώτες του δηλώσεις και συνέχισε: «Όταν σήκωσα τα 238κ. δεν άντεξα, βούρκωσα! Ηταν η ένταση της στιγμής, το πάθος του αγώνα, το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τα συναισθήματά μου ήταν πάρα πολλά και δεν άντεξα».

Ο Παύλος Μάμαλος μίλησε και για την μεγάλη του αγάπη. Την Ελλάδα.  Η αναφορά και μόνο στην τελετή έναρξης που δεν άφησε την σημαία κάτω σε συνδυασμό με τα περικάρπια που έγραφαν Ελλάδα δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου η αγάπη για την Ελλάδα. Το μετάλλιο αυτό θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Ελληνες του κόσμου. Στον ΟΠΑΠ και την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που με στηρίζουν, καθώς και στον προπονητή μου Δημήτρη Ιωαννίδη, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

Τέλος ο χρυσός Παραολυμπιονίκης ξεκαθάρισε οτι δεν σταματά τις προσπάθειές του και δηλώνει έτοιμος για το Τόκιο: «Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Θα είμαι 49 χρονών, αλλά αν δεν έχω τραυματισμούς θα αγωνιστώ» είπε χαρακτηριστικά.

 

Newsroom Αθήνα 9. 84

Please reload

bottom of page