top of page

Μήνας αγάπης και κοινωνικής προσφοράς για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

06/08/2016

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Ο Ιούλιος αποδείχτηκε μήνας προσφοράς και αγάπης για κοινωνικές δράσεις από φορείς που πρόσφεραν με εκδηλώσεις αλληλεγγύης για την λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου.

Στις 2 Ιουλίου στην παραλία Ρεθύμνου, η Σχολή χορού Bailando Fuerte πραγματοποίησε στην παραλία Ρεθύμνου χορευτική εκδήλωση με πλούσιο πρόγραμμα πολλών χορών (Latin, Dance Sport, Street Latin, Hip hop, Breakdance, Belly Dance, Argentine Tango, Cheerleading, Zumba). Δεκάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές κινήθηκαν με άψογες περίτεχνες χορογραφικές συνθέσεις στα μάτια μας και γέμισαν τον χώρο όμορφη μουσική, πολύχρωμα κουστούμια και γελαστά πρόσωπα σε μια υπέροχη εκδήλωση.

Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κουτιά δωρεών γύριζαν ανάμεσα στους θεατές με στόχο την οικονομική στήριξή τους προς τον Σύλλογο Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου για τις ανάγκες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Οι εκδηλώσεις δεν σταμάτησαν εκεί. 
Στις 21 Ιουλίου 2016 το REWINE, Wine Bar που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα του από το πρωί ώς τα μεσάνυχτα στον σύλλογο γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Με τη βοήθεια του Παιδικού Σταθμού «Παραμυθένιος Κόσμος» τα σοκάκια γύρω από την Αγιά Βαρβάρα γέμισαν παιδικές φωνούλες. Μεγάλοι και μικροί έπαιξαν παιγνίδια, άκουσαν παραμύθια για τη διαφορετικότητα και έζησαν την εμπειρία του να σμίγεις για καλό σκοπό. Πολύς κόσμος πέρασε όλη μέρα, δοκιμάζοντας κρασί από μια τεράστια γκάμα γεύσεων και απολαύσεων και εδέσματα. Ο πήλινος κουμπαράς γέμισε και επίσης ευγενικά προσφέρθηκε ένα ποσό από τα ημερήσια έσοδα του REWINE. 
«Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τρεις προσφορές αγάπης συμπολιτών μας μέσα στον Ιούλιο, που πρόσφεραν αντί για μπουμπουνιέρες στον γάμο τους και στις βαφτίσεις των παιδιών τους.

Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες:
1. Κουκλινού Μανώλη και Παπαδάκη Χρυσούλας και της μικρής κόρης τους Μαρίας που στη χαρά του γάμου τους και της βάπτισης του παιδιού τους έδωσαν ένα μεγάλο ποσό αντί για μπουμπουνιέρες για την αγορά υλικών και τη συνολική υποστήριξη των δράσεων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΆ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». 
2. Τζαγκαράκη Γιώργου – Παυλάκη Ελπίδας που πρόσφεραν για την ενίσχυση του συλλόγου. 
3. Παραγιουδάκη Ματθαίου και της Φωτεινής που στη βάπτιση των παιδιών τους Μάρκου και Μανώλη αντί για μπουμπουνιέρα προτίμησαν να φωτίσουν τις ζωές άλλων παιδιών και στήριξαν τις δράσεις του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

Στην παρούσα φάση οι ανάγκες της υποστήριξης της δομής ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» είναι τεράστιες μια και το Σεπτέμβριο θα υποδεχτεί 20 παιδιά με ειδικές ανάγκες για καθημερινή συστηματική υποστήριξη και κοινωνική ένταξη. Για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο θα υποστηριχτεί και θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο που θα ανακουφίσει οικογένειες και θα παρέχει δωρεάν υποστήριξη και παρέμβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες από 4 ως 18 ετών.

Ο σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου από την πλευρά του ευχαριστεί θερμά όλους όσοι πρόσφεραν και στηρίζουν ηθικά και υλικά το έργο μας».

Please reload

bottom of page