top of page

Μέτρα διευκόλυνσης των ΑΜΕΑ στην πόλη από τον Δήμο Ρόδου

06/04/2016

Με αφορμή την τοποθέτηση διευκρινιστικών κώνων στους χώρους στάθμευσης της πόλης της Ρόδου για τα άτομα με αναπηρία, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος βρέθηκε χτες στην Πλατεία Κύπρου με μέλη του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ρόδου εγκαινιάζοντας, μια νέα σελίδα στη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τον Σύλλογο.
«Τα συνεργεία του Δήμου, θα παρεμβαίνουν κάθε φορά που θα σημειώνονται παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την επικινδυνότητα, με την εμφάνιση και εύρυθμη λειτουργία της πόλης καθώς και με τους κανόνες στάθμευσης. Ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα σε θέσεις πάρκινγκ σε όλη την πόλη. Θα πρέπει όμως, να σεβαστούμε τις θέσεις των ΑΜΕΑ και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ζωή τους» δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.
Το πρόβλημα δημιουργείται και από τους επαγγελματίες, καταστηματάρχες αλλά και από εργαζόμενους σε επιχειρήσεις στην πόλη που θέλουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους μέσα στο κέντρο μην αφήνοντας κενές θέσεις. Στην πόλη της Ρόδου, έχουν δημιουργηθεί 10 περίπου θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ τις οποίες –αν και υπάρχουν διαγραμμίσεις και σήματα- πάντα τις καταλαμβάνουν κάποιοι που δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
«Αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε διευκρινιστικούς κώνους σε αυτές τις θέσεις. Πρέπει να σεβαστούμε όλοι τους συνανθρώπους μας. Τα ΑΜΕΑ έχουν προβλήματα κινητικότητας και δεν πρέπει να τους στερήσουμε την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν σε δημόσια κτήρια» είπε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως σε πολλές περιπτώσεις, ενώ είχαν τοποθετηθεί ανάλογοι κώνοι σε διάφορα σημεία, κάποιοι ασυνείδητοι τους έσπασαν.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ζηδιανάκης, είπε  ότι «ο λόγος που υπάρχουν οι αποκλειστικοί χώροι στάθμευσης για ΑΜΕΑ είναι λόγω των σοβαρών κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Κάθε οδηγός από μόνος του, και όλοι μαζί, πρέπει να συμβάλουμε ώστε να κάνουμε λίγο ευκολότερη την ζωή των ατόμων με αναπηρία» και πρόσθεσε:
«Σε κάποια σημεία όπου υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Δημαρχείο, η Περιφέρεια, τα δικαστήρια και οι τράπεζες, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Τα ΑΜΕΑ δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και φυσικά οι θέσεις που μας έχουν δώσει είναι περιορισμένου αριθμού. Ας κάνουμε την ζωή τους πιο εύκολη, όλοι μαζί. Είναι σα να μας απαγορεύουν κάθε είσοδο στην πόλη. Υπενθυμίζω, πως ο καθένας που είναι ΑΜΕΑ διαθέτει τα κριτήρια και έχει ειδική κάρτα».

 

Please reload

bottom of page