top of page

Ε.Σ.Α.ΜΕΑ.: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

04/04/2016

Ως «γεφύρι της Άρτας», χαρακτηρίζει τα προβλήματα στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης η εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. και για το λόγο αυτό καλεί σε συμμετοχή σε σχετική κινητοποίηση.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «στηρίζει και καλεί τους φορείς της, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη να στηρίξει την παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, την Τετάρτη 6/4/2016 στις 9.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας, για τα προβλήματα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

«Την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στις 09.30, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου επιτέλους να εισακουστεί από την Πολιτεία, για το σοβαρότατο θέμα της επιβίωσης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που κινδυνεύουν με λουκέτο, για το οποίο τόσο καιρό αγωνιζόμαστε, αλλά μέχρι στιγμής το μόνο «αποτέλεσμα» ήταν οι διαρκείς υποσχέσεις ότι το θέμα θα λυθεί.

Το θέμα όχι μόνο δε λύθηκε, αλλά το κράτος παίζει με την αγωνία εκατοντάδων οικογενειών (κατά κύριο λόγο υπέργηρων απόμαχων της ζωής γονέων ΑμεΑ με Νοητική Αναπηρία και άλλες αναπηρίες), αλλά παίζει και με την αγωνία των ΑμεΑ-κυρίως με Νοητική Αναπηρία- που διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ωθώντας τα στον ιδρυματισμό, οδηγώντας με τον πιο επώδυνο τρόπο τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους σε ένα νέο «Καιάδα», αντιμετωπίζοντας με τον πλέον ανάλγητο τρόπο τον πόνο και την αγωνία γονέων που έστησαν και λειτούργησαν ΣΥΔ για το μέλλον των παιδιών τους-ΑμεΑ και οι οποίες σήμερα είναι κλειστές λόγω μη καταβολής του θεσμοθετημένου ειδικού νοσηλείου».

Διαφημιστική καταχώρηση

Διαφημιστική καταχώρηση

Τέλος η συνομοσπονδία τονίζει ότι: «Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια, τους Γονείς των Ατόμων που διαμένουν σε ΣΥΔ γονεϊκές και μη, τους εργαζόμενους σε αυτές, αλλά και κάθε φορέα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ να δώσουν δυναμικά το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στις 09.30, με στόχο αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και να μας δοθεί αντίγραφο της απαραίτητης ΚΥΑ, τροποποίησης του άρθρου 18 του υφιστάμενου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, που θα φέρει την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, δηλαδή της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης που θα λύσει το θέμα των Στεγών πριν αυτή υπογραφεί και από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ-ΣΥΔ και να καταβληθεί το αναλογούν ειδικό νοσήλειο για κάθε διαμένοντα σε ΣΥΔ.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στις 09.30, όλοι μαζί, απαιτούμε την οριστική λύση του προβλήματος, απαιτούμε να δοθεί τέλος στον εμπαιγμό των παιδιών μας ΑμεΑ από το Υπουργείο Υγείας!
Θα είμαστε όλοι εκεί!».

Πηγή: //www.ert.gr

Please reload

bottom of page