top of page

«Μάθε για μένα κι ας σχεδιάσουμε για όλους»

29/03/2016

Γνώσεις και εμπειρίες ζωής θα μοιραστεί για δύο ημέρες με το κοινό της Σύρου μία ενδιαφέρουσα παρέα δημοσιογράφων, αθλητών και επιστημόνων, στο πλαίσιο των ενημερωτικών και βιωματικών εκδηλώσεων του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νήσων Κυκλάδων με τίτλο: «Προσεγγίζοντας τον Άνθρωπο».

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 3 Απριλίου στην Ερμούπολη. Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει εισηγήσεις εκλεκτών προσκεκλημένων του Σωματείου στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη.

Προσβασιμότητα και ο ρόλος του αθλητισμού

Ο νομικός, δημοσιογράφος, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας και αντιπρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλεξανδράκης θα αναπτύξει τα θέμα «Σχεδίαση για όλους, προσβασιμότητα, τουρισμός για όλους με αναπτυξιακή προοπτική».

Στη συνέχεια, ο παραολυμπιονίκης στις ρίψεις με αμαξίδιο Χρήστος Αγγουράκης θα αναφερθεί στο παραολυμπιακό ιδεώδες, στα οφέλη από την αθλητική ενασχόληση, καθώς και στους κινδύνους από ατυχήματα για τη ζωή και την υγεία.

Στο παραολυμπιακό ιδεώδες, τους κινδύνους από τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και στις αλλαγές που μπορεί να φέρει ο αθλητισμός στη ζωή ενός ανθρώπου θα μιλήσει με τη σειρά της, η πρωταθλήτρια Ελλάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο και τραπεζικός υπάλληλος, Κέλλυ Λουφάκη.

Τέλος, η εργοθεραπεύτρια Ελπίδα Κυριακίδου και η αρχαιολόγος και ειδική παιδαγωγός Σόφη Διαμαντή θα επιδιώξουν μία πρώτη προσέγγιση στον αυτισμό. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Βιωματικά εργαστήρια και αθλήματα με αμαξίδιο

Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 12:00, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το Δημαρχείο, βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών από το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νήσων Κυκλάδων, βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών, παρουσίαση των αθλημάτων της ξιφασκίας και της τοξοβολίας με αμαξίδιο από την Κέλλυ Λουφάκη και τον Κωνσταντίνο Θεμελή αντίστοιχα και προσομοίωση αγώνα ξιφασκίας για τους μικρούς φίλους.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με ενημέρωση των συμμετεχόντων για την προστασία της ζωής και της υγείας μας ως συνέπεια παράτολμων ενεργειών.

Σημειώνεται πως, όσοι το επιθυμούν, θα παραλάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης των βιωματικών σεμιναρίων.

Please reload

bottom of page