top of page

Επισκέψεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία από το Σωματείο ΑμεΑ

23/03/2016

Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α/βάθμιας εκπαίδευσης για θέματα αναπηρίας, το σωματείο ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με την περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, πραγματοποίησαν και φέτος σειρά επισκέψεων κυρίως στα νηπιαγωγεία του Ρεθύμνου.

Παρόμοιες επισκέψεις είχαν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια και σε σχολεία της Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Τις παραπάνω επισκέψεις πραγματοποίησε η γενική γραμματέας των δύο φορέων κ. Πόπη Κατσιπουλάκη – Γιαννιδάκη, εκπαιδευτικός και η ίδια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα επισκέφτηκε τα εξής νηπιαγωγεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 13ο .
Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έλυσαν πολλές απορίες σχετικά με το σύστημα γραφής BRAILLE, την ηχητική σήμανση στους φωτεινούς σηματοδότες, τους διαδρόμους όδευσης τυφλών και την κυκλοφορία των τυφλών με το λευκό μπαστούνι, την πρόσβαση των τυφλών και των κινητικά αναπήρων στο δομημένο περιβάλλον κ.ά. καθώς και στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινή τους ζωή.

Για τους μικρούς μαθητές που είναι οι καλύτεροι δέκτες θετικών μηνυμάτων ήταν μια πρώτη προσέγγιση της αναπηρίας, ιδιαίτερα σ’ αυτήν την τρυφερή ηλικία που διαμορφώνεται ο χαρακτήρας, η νοοτροπία και οι αντιλήψεις τους. 
Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον και προβληματισμό, παράλληλα ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν από την κ. Π. Κατσιπουλάκη να τους επισκέπτεται συχνά.

Από την πλευρά της η κ. Κατσιπουλάκη δεν κρύβει τη χαρά και την ικανοποίησή της για τις παραπάνω επισκέψεις και τα θετικά τους αποτελέσματα.

Please reload

bottom of page