top of page

Η μειοψηφία για πρόσβαση ατόμων με αναπηρία

17/02/2016

Με την υπεύθυνη του προγράμματος "Προσβάσιμοι δρόμοι - Ανθρωποι με αναπηρία ορατοί στην κοινωνία" Εφη Δασκαλοπούλου, συναντήθηκαν χθες, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και οι σύμβουλοι Σταμάτης Μπεχράκης και Δημήτρης Φαββατάς.

Οπως ανακοίνωσε η μείζων μειοψηφία, «το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική δράση που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην πόλη μας και σχετίζεται με τη δημιουργία  μίας διαδικτυακής πλατφόρμας που καταγράφει τις προσβάσιμες υποδομές και τις υπηρεσίες για άτομα με κινητικές αναπηρίες. Η πλήρης καταγραφή των υποδομών (π.χ. πεζοδρόμια, δημόσια κτίρια, καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, χώροι πολιτισμού, χώροι περιπάτου, θέσεις παρκαρίσματος) είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ανάδειξη των σημαντικών ελλείψεων που έχει η πόλη μας σε αυτό τον τομέα».   

Σε δήλωσή του ο Μ. Μάκαρης επεσήμανε ότι «δυστυχώς στην Καλαμάτα με την εξαίρεση της πεζοδρομημένης Αριστομένους και της κεντρικής πλατείας η μετακίνηση των ατόμων με κινητική αναπηρία γίνεται με μεγάλη δυσκολία, αφού τα πεζοδρόμια ή είναι ανύπαρκτα ή είναι σε κακή κατάσταση, ενώ οι περισσότεροι δρόμοι δεν διαθέτουν ράμπες ΑμεΑ». Και σημείωσε πως «πρέπει άμεσα να θέσουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με βάση το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών της πόλης, έτσι ώστε η Καλαμάτα να γίνει ουσιαστικά προσβάσιμη πόλη στα άτομα με κινητικές αναπηρίες».

Please reload

bottom of page