top of page

«Αμετανόητοι» με τους κοινόχρηστους χώρους

01/02/2016

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Παρά τα σκληρά μέτρα της αστυνομίας οι Τυρναβίτες οδηγοί δεν λένε να συμμορφωθούν και να τηρήσουν, στο κέντρο τουλάχιστον, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το ζήτημα έθεσε με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόσο προς το Α.Τ. Τυρνάβου όσο και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Η αστυνομία μεν κάνει καλά τη δουλειά της παρά την έλλειψη προσωπικού ωστόσο, στην εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. ειδικά σε ό,τι αφορά το παράνομο παρκάρισμα οι Τυρναβίτες οδηγοί δεν συμμορφώνονται. Ούτε βέβαια και η αστυνομία μπορεί να είναι «φύλακας» συνεχώς ειδικά στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης (οδοί Καραολή και Δημητρίου και Πολυτεχνείου και το πρόβλημα παραμένει. Ειδικά όταν υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα και παράλληλα προσπαθούν να διέλθουν μεγάλα οχήματα όπως νταλίκες, λεωφορεία κ.λπ.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑμεΑ

Ένα άλλο πρόβλημα σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη είναι η παράνομη κατάληψη των θέσεων παρκαρίσματος για τα ΑμεΑ.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο του Τυρνάβου επτά θέσεις παρκαρίσματος ΑμεΑ. Μιλώντας στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου επί δημαρχίας Ν. Μαλάκου κ. Μιχάλης Κυρίτσης τόνισε ότι όλες οι δημοτικές αρχές φροντίζουν στον τομέα αυτό σε συνεργασία με την αστυνομία ειδικά για την περίπτωση των ΑμεΑ. Και ο κ. Κυρίτσης συνεχίζει: «δυστυχώς όμως οι συμπολίτες δε σέβονται τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα και για τον λόγο αυτό χαρακτηρίστηκαν αυτές οι θέσεις παρκαρίσματος. Το ζήτημα δε λύνεται με το να γράφει η αστυνομία και να μοιράζει κλήσεις. Το ζήτημα είναι κυρίως παιδείας, κουλτούρας και πολιτισμού».

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Π. Σαρχώση πολίτες θέτουν προσωπικά στο δήμαρχο το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν νόμιμες θέσεις παρκαρίσματος στο κέντρο του Τυρνάβου αρκετοί καταστηματάρχες τις καταλαμβάνουν με καρέκλες, τελάρα και άλλα αντικείμενα ενώ δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να παρέμβουν οι υπηρεσίες του Δήμου, να κάνουν αρχικά συστάσεις και σε διαφορετική περίπτωση να κατάσχουν αυτά τα αντικείμενα. Τέλος μέγα ζήτημα παραμένει η κατάληψη των πεζοδρομίων από κάθε είδους αντικείμενα. Και σ’ αυτό τον τομέα θα πρέπει η δημοτική αρχή να πάρει ή να υλοποιήσει αποφάσεις και να οριοθετήσει τη χρήση των πεζοδρομίων. Τον χώρο δηλαδή που δικαιούται ο επαγγελματίας και τον χώρο που πρέπει να μείνει ελεύθερος για τους πεζούς. Σημειωτέον, σχεδόν σε κανένα πεζοδρόμιο στο κέντρο του Τυρνάβου και όχι μόνο δεν μπορεί, παραδείγματος χάρη, να διέλθει μητέρα με το καροτσάκι του παιδιού της.

 

Please reload

bottom of page