top of page

Απεργίες και συγκεντρώσεις στην κινηματική ατζέντα

22/01/2016

«Καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό» χαρακτηρίζουν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την άμεση απόσυρσή του. Οι γιατροί εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο «οδηγεί πολλούς επιστήμονες στη μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους».

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στις 4/02, προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των ιατρικών συλλόγων στις 28/01, και την αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, πλην ΑμεΑ, στις 28 και 29/01. Επίσης, προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη 1/02 και 03/02, ενώ νέα γενική συνέλευση έχει προγραμματισθεί για τις 6/02.

Ο ΠΙΣ και οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της χώρας εμμένουν στη θέση τους να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο τους (ΕΤΑΑ).

Τέλος, σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας και 19 ακόμη φορείς, στις 25/01, προειδοποιώντας ότι το νομοσχέδιο "αποτελεί ταφόπλακα για το ασφαλιστικό".

Please reload

bottom of page