top of page

Η γιορτή του CrossFit επιστρέφει στην Αθήνα

21/01/2016

Τρεις μέρες, 350 αθλητές, 200 εθελοντές και κριτές, περισσότεροι από 3.000 θεατές: το Athens Throwdown επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Ολυμπιακό Γήπεδο Ταεκβοντό και όλη η κοινότητα του CrossFit θα βρίσκεται εκεί. Φέτος, μάλιστα, στη διοργάνωση συμμετέχουν 30 CrossFit γυμναστήρια από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, για να προσφέρουν στους επισκέπτες μία ξεχωριστή εμπειρία.

Πρόκειται για μία μέθοδο εκγύμνασης που τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βελτιώνει εντυπωσιακά όλες τις παραμέτρους της φυσικής κατάστασης του αθλούμενου. Ο τρόπος που επιτυγχάνεται είναι με εκτέλεση λειτουργικών ασκήσεων και κινήσεων από πολλά αθλήματα (στίβο, ενόργανη, άρση βαρών κλπ) σε υψηλή ένταση.

Το άθλημα αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στη χώρα μας: σίγουρα θα έχεις δει κόσμο στη γειτονιά σου να τρέχει γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο - πιθανότατα είναι επειδή κάνει CrossFit. Η… γιορτή του, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και, αν κρίνουμε από την περσινή πορεία της, είναι πολλά υποσχόμενη: το 2015 πήραν μέρος στα προκριματικά 1.200 αθλητές από όλη την Ευρώπη, με την αναλογία Ελλήνων και ξένων αθλητών να είναι περίπου 40% και 60% αντίστοιχα.

Οσον αφορά τη διοργάνωση του 2016, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι εγγραφές για την προκριματική φάση και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσουν οι τελικοί, που θα διεξαχθούν στις 23 και 24 Απριλίου και στους οποίους θα προκριθούν οι 350 καλύτεροι αθλητές. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 22 Απριλίου, θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η “Boxes and Fitness Expo”, μία έκθεση αφιερωμένη στα γυμναστήρια και σε προϊόντα του χώρου. Παράλληλα, στις 22 Απριλίου θα πραγματοποιούνται ανοιχτές προπονήσεις για το κοινό με ελεύθερη συμμετοχή, ενώ καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρχουν προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και ΑμεΑ.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να γίνει μέρος αυτής της γιορτής», εξηγεί ο Νίκολας Βολιώτης, εκ των συνδιοργανωτών και συνεχίζει: «Αν είσαι αθλητής, το Athens Throwdown είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρεις μέρος σε μία διοργάνωση διεθνών standards χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις στο εξωτερικό. Η εγγραφή γίνεται πολύ εύκολα, και οδηγίες υπάρχουν στο site μας, http://athensthrowdown.com/. Αν πάλι είσαι θεατής, πάρε την οικογένειά σου και ελάτε στο Παλιό Φάληρο. Σας εγγυόμαστε ότι θα περάσετε αξέχαστα!».

Please reload

bottom of page