top of page

Η Αντιπεριφέρεια Ηλείας αφήνει τους ΑΜΕΑ χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα

18/01/2016

Την αγανάκτησή του προς την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ειδικά προς τον αντιπεριφερειάρχη εκφράζει μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον προσωπικό του λογαριασμό ο Συντονιστικός Γραμματέας ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος, σχετικά με τη μη εφαρμογή και στην Ηλεία του προγράμματος αγοράς και τοποθέτησης ειδικών μπαρών (Σετράκ) που επιτρέπει την πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στη θάλασσα. 

Ο κ. Παπανικολόπουλος επισημαίνει πως παρά τις σχετικές υποσχέσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας δεν ενδιαφέρθηκαν οι αρμόδιοι και ο Αντιπεριφερειάρχης να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις ώστε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και έληξε η περίοδος για την αγορά και τοποθέτηση τέτοιων μηχανημάτων στις παραλίες της Ηλείας, με αποτέλεσμα να τελειώσει το κοινοτικό πρόγραμμα, να χαθούν σχετικά κονδύλια και φυσικά οι συνάνθρωποί μας με κινητική αναπηρία να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το www.iliaweb.gr ο κ. Παπανικολόπουλος αναφέρει το εξής:«Καλησπέρα φίλοι μου. Είμαι φοβερά αγανακτισμένος για αυτό που έγινε… Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας άφησε να φύγει το πρόγραμμα που είχε να κάνει με την πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στη θάλασσα. Ήταν ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό, το οποίο ήτανε χρήματα που μας έδιναν και εμείς απλά τα αφήσαμε και φύγανε… Γι’ αυτό ευθύνεται η Περιφέρεια και έτσι δεν θα μπει το Σετρακ και απλά οι άνθρωποι με αναπηρία του Πύργου και της Ηλείας δεν θα κάνουμε μπάνιο για άλλη μια φορά στη θάλασσα. Παρά θα καθόμαστε στο σπίτι μας κλεισμένοι. Αυτό θέλει η Περιφέρεια, αυτό θέλει και ο Δήμος, όλοι αυτό θέλουν για τους ανθρώπους με αναπηρία… Ντροπή τους!!! 

Αλλά έχω να πω τούτο: Όλοι εν δυνάμει ανάπηροι είμαστε. Έχει μπει παντού μόνο στην Ηλεία δεν έχει μπει. Τι να πω λυπάμαι… ήταν ένα πρόγραμμα, το οποίο θα έφερνε ανάπτυξη στην περιοχή μας και τον πολιτισμό μας. Να συμπληρώσω ότι αυτό το πρόγραμμα ήτανε πενταετές και έληξε». 

Please reload

bottom of page