top of page

Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση Ε.Ε. για στρατηγική ΑμεΑ

12/01/2016

ΣΤΟΧΟΣ Η ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ και ιδιωτικοί φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και πολίτες μπορούν να λάβουν μέρος στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τρέχει από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2016, και αφορά τον εντοπισμό των κενών που υπάρχουν σε επίπεδο Ε.Ε. για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε., «υπάρχουν 80 περίπου εκατομμύρια πολίτες με αναπηρίες στην Ε.Ε., οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν εμπόδια που δεν τους επιτρέπουν να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και σε ισότιμη βάση με τους άλλους». Σύμφωνα με τη δέσμευσή της για εξάλειψη των εμποδίων αυτών και βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, η Ε.Ε. έγινε μέλος της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Σύμβαση του ΟΗΕ) και η εφαρμογή της «αποτελεί συνεχή διαδικασία και κοινή ευθύνη των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και των κρατών μελών».

Απευθυνόμενη προς τους Ευρωπαίους πολίτες τούς ζητά τη γνώμη τους «σχετικά με όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε επίπεδο Ε.Ε., τις απόψεις σας για τα προβλήματα που συναντούν όλα τα άτομα με αναπηρία και τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει». Θα είναι ευπρόσδεκτες όλες οι απαντήσεις από πολίτες, οργανώσεις, δημόσιες Αρχές, επιχειρήσεις, πανεπιστημιακούς και άλλους ενδιαφερομένους.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της δημόσιας διαβούλευσης για να αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2010-2020 και για να εντοπίσουμε τα κενά που πρέπει να καλυφθούν σε επίπεδο Ε.Ε., ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία», σημειώνεται. Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά στο

 

http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/c29a28c8-9a4b-cada-17ba-f81c55580c51?surveylanguage=el

Συνάντηση ΟΠΑΚ με Δημητριάδη
Στο μεταξύ, απαντώντας σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με τίτλο «Κάθε 40 εκατοστά και κίνδυνος», στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρη Λαμπριανίδη, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει πως την 1η Φεβρουαρίου το πρωί ορίστηκε συνάντηση της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου στο Υπουργείο. Στόχος του Υπουργείου Μεταφορών, συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι η λήψη όλων των αναγκαίων αποφάσεων, στο μέτρο του εφικτού, για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στους δρόμους τα άτομα σε τροχοκάθισμα αλλά και όσοι συμπολίτες μας έχουν προβλήματα κινητικότητας».

Please reload

bottom of page