top of page

Μιχάλης Σεΐτης: «Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα»

05/11/2015

Επιστρέφοντας από το Κατάρ, ο Ροδίτης πρωταθλητής μίλησε στην «Ροδιακή» για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ.

Με τους χρόνους και τη συνολική παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ της Ντόχα εντυπωσίασε ο Μιχάλης Σεΐτης.

Για πρώτη φορά συμμετείχε σε αγώνες αυτού του επιπέδου ο Ροδίτης αθλητής και μάλιστα ως ο πρώτος σπρίντερ στην ιστορία των ελληνικών αποστολών πηγαίνοντάς τα περίφημα. Η 4η θέση στα 400μ. της κατηγορίας 44, η 6η στα 100μ. με πανελλήνιο ρεκόρ και η 5η στα 4χ100 κατηγοριών 42-44, επίσης με πανελλήνιο ρεκόρ, ήταν ο απολογισμός για το Μιχάλη Σεΐτη, που την Κυριακή το βράδυ επέστρεψε μαζί με τη υπόλοιπη ελληνική αποστολή από το Κατάρ.

Ευχαριστημένος από την εμπειρία αυτήν, όπως δήλωσε στην «ΑΡ», ξεκινά σε λίγες μέρες την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του ερχόμενου Ιουνίου και τους Παραολυμπιακούς

Αγώνες δύο μήνες μετά στο Ρίο της Βραζιλίας. Οι δηλώσεις του για τον αγώνα στο Κατάρ:
«Ήταν μια άψογη διοργάνωση με πολλούς και δυνατούς αθλητές, αν και στο στάδιο δεν είχε τον κόσμο που περιμέναμε λόγω του ότι δεν είναι στη φιλοσοφία των κατοίκων του Κατάρ…

Έκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα τόσο στα 400μ. κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ, ενώ στα 100 έσπασα το δικό μου πανελλήνιο ρεκόρ, κάνοντας δύο κούρσες, πρωί και απόγευμα. Από κει και πέρα, υπήρχε και η σκυτάλη 4χ100, κατηγοριών 42-47, που παρά το ότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα, πετύχαμε ένα εκπληκτικό χρόνο για τα ελληνικά δεδομένα, πάλι με πανελλήνιο ρεκόρ.

Η συμμετοχή μου μάλιστα, ήταν η πρώτη στην ιστορία της ελληνικής εθνικής ομάδας ως σπρίντερ σε παγκόσμιο πάντα επίπεδο, αφού παλαιότερα συνηθιζόταν να αγωνίζονται αθλητές κυρίως από τα άλματα και τις ρίψεις. Από τις 15 Νοεμβρίου ξεκινά η προετοιμασία στην Αθήνα για το Ευρωπαϊκό

Πρωτάθλημα τον Ιούνιο κι εν συνεχεία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ταξιδέψουμε με το γκρουπ μου εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Νότιο Αφρική, όπου θα γίνει εκεί κι ένα μέρος της προετοιμασίας λόγω των ιδανικών κλιματολογικών συνθηκών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

bottom of page