top of page

Αγωνιστική δράση σε άλλους χώρους

01/11/2015

  • Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, την Τρίτη 3 Νοέμβρη, στις 2 μ.μ., διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ), για το ζήτημα του επικουρικού προσωπικού, των εργαζόμενων στις ΜΕΘ με σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ και γενικά των υγειονομικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Απαιτεί να μην απολυθεί κανείς, αλλά και να μην υποχρεωθούν να δουλέψουν με το επαίσχυντο μπλοκάκι. Να μονιμοποιηθούν όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικόν». Επίσης, την Τετάρτη, μέρα γενικής εφημερίας, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» θα μπλοκάρουν τα ταμεία του νοσοκομείου στις 14.30 μ.μ.

  • Στάση εργασίας την Τρίτη 3 Νοέμβρη, από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας, κήρυξαν τα σωματεία στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς της Αθήνας - Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ. Αντιδρούν στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των συγκοινωνιών.

  • Παναναπηρική πανελλαδική συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής καλεί όλους τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες να συμμετέχουν μαζικά με τις οικογένειές τους. Εχει οριστεί προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., στηνπλατεία Βάθης (Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους). Την κινητοποίηση στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής.

  • Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, σωματεία στους ΟΤΑ θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων σε όλη τη χώρα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει ότι στόχος είναι να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι λαϊκές οικογένειες για τα νέα βάρβαρα μέτρα. Παράλληλα, να προπαγανδιστεί η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Please reload

bottom of page