top of page

Ερμούπολη: «Εξαφανίστηκαν» οι θέσεις ΑΜΕΑ

24/10/2015

Κλειστές 5 θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ στο κέντρο της Ερμούπολης λόγω των έργων ανάπλασης, χωρίς να υπάρξει μέριμνα για προσωρινή αντικατάστασή τους.

 

Οι εργασίες για το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Ερμούπολης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλο το μέτωπο της παραλίας.

Λόγω των εκτεταμένων εργασιών έχει απαγορευθεί η στάθμευση οχημάτων σε αρκετά σημεία όπου εκτελούνται τα έργα, κάτι απολύτως φυσιολογικό προκειμένου τα συνεργεία να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ωστόσο, ανάμεσα στις θέσεις στάθμευσης που έχουν χαθεί προσωρινά, συγκαταλέγονται και πέντε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για δύο θέσεις μπροστά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, μία θέση λίγο πριν την είσοδο στην αγορά της οδού Χίου, ενώ άλλες δύο θέσεις στο τέρμα της παραλίας πριν από το Νησάκι (πλατεία Κανάρη) έχουν ουσιαστικά τεθεί εκτός, καθώς εκεί συνήθως βρίσκονται τα μηχανήματα που εκτελούν τα έργα.

Να δημιουργηθούν προσωρινές θέσεις ΑΜΕΑ σε άλλα σημεία

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε συμπολίτες μας με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να βρούν θέση να παρκάρουν, καθώς υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη θέση στην πλατεία Μιαούλη, ενώ δεν είναι καθόλου εύκολο έως αδύνατο γι” αυτούς να σταθμεύσουν στο Νησάκι.

Το ζήτημα που τίθεται λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν είναι να μην έκλειναν οι συγκεκριμένες θέσεις, αφού το έργο πρέπει να εκτελεστεί, αλλά να υπήρχε μία μέριμνα από την πλευρά του Δήμου ώστε να δημιουργηθούν έστω 1-2 προσωρινές θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ σε κάποιο σημείο του κέντρου, προκειμένου οι συμπολίτες να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να εξυπηρετηθούν.

Please reload

bottom of page