top of page

Στην αφετηρία το παγκόσμιο στίβου ΑμεΑ

21/10/2015

Σήμερα δίδεται στη Ντόχα με την παρουσία και του Ροδίτη Μιχάλη Σεΐτη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ήταν στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής.

 

Το παγκόσμιο ραντεβού του παραολυμπιακού στίβου έφτασε. Στην Ντόχα από σήμερα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016»: το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ατόμων με αναπηρίες. Τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου, θα βρεθούν στο χωρητικότητας 12.000 θεατών Suhaim Bin Hamad Stadium, με στόχο να διεκδικήσουν μετάλλια αλλά και όρια-εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς της Βραζιλίας.

Η διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 1.300 αθλητές από 90 χώρες. Παρούσα στην κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του στίβου για το 2015, θα είναι και η Ελλάδα. Την ελληνική αποστολή, αρχηγός της οποίας είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, αποχαιρέτησε προχθές σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», η αθλητική ηγεσία και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, καθώς και η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., μέγας χορηγός της ΕΠΕ στον δρόμο για το «Ρίο 2016».

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός στίβος θα πανηγυρίσει σημαντικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ και συνάμα αρκετές προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έκανε από την πλευρά του, ο Γιώργος Φουντουλάκης.

Μέλος της ελληνικής αποστολής όμως, είναι και ο Μιχάλης Σεΐτης. Την τελευταία διετία ο Ροδίτης αθλητής των Αετών Αθηνών έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις πολύ καλές επιδόσεις του αλλά και τις προκρίσεις σε διεθνείς αγώνες όπως αυτός της αραβικής χώρας. Συμμετέχοντας στα 100 και τα 400μ. της κατηγορίας 44, όπως και στα 4χ100, θέλει απλώς να κάνει μια καλή πρόβα πριν τους αγώνες της Βραζιλίας. Οι διακρίσεις στο Κατάρ, όπως και να ‘χει, θα τον βοηθήσουν για την καλύτερη μετέπειτα πορεία του, αλλά και στην παραμονή του στην ελίτ των αγωνισμάτων.

Την ελληνική αποστολή συγκροτούν συνολικά 22 αθλητές και αθλήτριες και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Σενικίδης (ΛΣΟ Μακεδόνας - σφαίρα 20), Ευστράτιος Νικολαίδης (Ελπίδα - σφαίρα 20), Βαλασία Κυργιοβανάκη (Ελπίδα - σφαίρα 20), Μιλτιάδης Κυριακίδης (Θερμαϊκός - δίσκος 44 & σφαίρα 44), Ηλίας Ναλμπάντης (Μ. Αλέξανδρος - δίσκος 55 & σφαίρα 55), Γιώργος Βαγιανόπουλος (ΛΣΟ Μακεδόνας - σφαίρα 36), Χρήστος Κάπελλας (Ειδική Ολυμπιάδα - μήκος 44 & 4χ100μ.), Κωνσταντίν Βέλτσι (Ηρόδικος - μήκος 44 & 4χ100μ.), Στυλιανή Σμαραγδή (Ελπίδα - μήκος 46 & 100μ. 46), Βαγγέλης Καναβός (Δόξα - μήκος 20 & τριπλούν 20), Δημήτρης Ζησίδης (ΛΣΟ Μακεδόνας - σφαίρα 32 & κορίνα 32), Νίκος Γονιός (Ηρόδικος - σφαίρα 32 & κορίνα 32), Μανώλης Στεφανουδάκης (Μεγαλόνησος - ακόντιο 54), Κωνσταντίνος Καμάρας (ΠΑΣΚΑ - μήκος 38), Γιώργος Κωστάκης (Λάττιος - τριπλούν 46, μήκος 46 & 4χ100μ.), Χρήστος Κουτούλιας (Αετοί - τριπλούν 46, μήκος 46 & 4χ100μ.), Μιχάλης Σεΐτης (Αετοί - 400μ., 100μ. & 4χ100μ.), Σε Τζον Φερνάντες (Σπάρτακος - σφαίρα 53), Δήμητρα Κοροκίδα (ΠΑΣΚΑ - σφαίρα 53), Αναστάσιος Πετρόπουλος (ΠΑΣΚΑ - μήκος 36), Ανθή Λιάγκου (Πύρρος - σφαίρα 33), Γιάννης Καλαϊτζής (Ελπίδα - τριπλούν 20).
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 7ου παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου θα εκκινήσει ουσιαστικά αύριο με πενταπλή ελληνική συμμετοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

bottom of page