top of page

Η «Πηνελόπη Δέλτα» ξαναζεί στο Θέατρο της Ημέρας

21/10/2015

Η δραματοποιημένη βιογραφία της μεγάλης ελληνίδας συγγραφέως ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Τζένη Καλλέργη, τον Γιώργο Σίσκο, τον Θεοφιλο Βανδώρο και την Ράμση Τσόπελα.

 

Η Πηνελόπη Δέλτα, αυτή η εμβληματική φυσιογνωμία των ελληνικών γραμμάτων που σφράγισε με την παρουσία της την κοινωνική και πολιτική ζωή το πρώτο μέρος του περασμένου αιώνα, αναβιώνει επί σκηνής μέσα από την δραματοποιημένη βιογραφία της που υπογράφει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Α. Χριστοδούλου. Το βλέμμα του συγγραφέα περιηγείται τα επεισόδια της ζωής της Δέλτα, κάνοντας στάση στις σχέσεις που σφράγισαν την προσωπικότητά της, με τον αδερφό της (Τρελλ)Αντώνη Μπενάκη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και, κυρίως, με τον Ίωνα Δραγούμη. Όμως, το μέγιστο ζήτημα που απασχολεί τον Χριστοδούλου –και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης- είναι η διαρκής μάχη της Δέλτα με τον κοινωνικό περίγυρο για περισσότερη ελευθερία και αυτοδιάθεση, μια μάχη που έχει ευτυχή έκβαση μόνο στα γραπτά της και, κατά παράδοξο τρόπο, στον θάνατό της∙ μπορεί να μην πέτυχε να ορίσει τη ζωή της, όμως ο θάνατός της υπήρξε αποκλειστικά δική της επιλογή.

 

Την Πηνελόπη Δέλτα στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ανδρομάχη Μοντζόλη ενσαρκώνει η Τζένη Καλλέργη. Τον Εμμανουήλ Μπενάκη υποδύεται ο Γιώργος Σίσκος, τον Ίωνα Δραγούμη ο Θέοφιλος Βανδώρος και την έμπιστη φίλη της Δέλτα, Μαριάνθη, η Ράσμη Τσόπελα. Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Κότσιρας στην πρώτη απόπειρά του να συνθέσει μουσική για θέατρο και οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Οδυσσέα Ιωάννου.

«Πηνελόπη Δέλτα», Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου), τηλ. 210 6929090, 210 6995777. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00, από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Κατόπιν συνεννόησης η παράσταση επαναλαμβάνεται πρωινές ώρες για σχολεία καθημερινά 10:00 π.μ.-12:00. Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό-ομαδικό, ΑΜΕΑ, ανέργων με κάρτα ανεργίας, 8 ευρώ για τα σχολεία. Προπώληση  εισιτηρίων: viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, MediaMarkt.

Please reload

bottom of page