top of page

Σαν τον Κολοσσό της Ρόδου

21/10/2015

Με τον Κολοσσό της Ρόδου παρομοίασε συμπολίτισσά μας εικαστικός, τον γνωστό αθλητή Μιχάλη Σεΐτη, τονίζοντας πως πλέον ο ίδιος αποτελεί σύμβολο για τον τόπο μας.

Ο Μιχάλης Σεΐτης, γνωστός για τα μαθήματα ζωής που παραδίδει στο πανελλήνιο, μετά το ατύχημα που του στέρησε το πόδι του και παρόλα αυτά συνεχίζει να αθλείται αλλά και να αποσπά διακρίσεις στο στίβο, πήρε μέσα απο τα μάτια της κ. Κέλλυς Φούτρου, τη μορφή του Κολοσσού, προσαρμοσμένο στο πρόσωπο του Μιχάλη (το οποίο αχνοφαίνεται αφού το σκίτσο είναι ζωγραφισμένο με κάρβουνο), ενώ μάλιστα το ένα του πόδι διαθέτει το τεχνητό μέλος του Μιχάλη.

Η ίδια, σε σχετική ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων
"Με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που ξεκινάει αύριο στο Κατάρ, θέλω να αφιερώσω το παρακάτω σκίτσο σε ένα άτομο που θαυμάζω πολύ!

Αναφέρομαι στον Μιχάλη Σεΐτη, ο οποίος στο έργο μου παίρνει τη μορφή του Κολοσσού της Ρόδου.
Στην αρχή θεώρησα πως μπορεί να προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις η «παραποίηση» του συμβόλου του νησιού, όμως μετά σκέφτηκα πως και ο Μιχάλης αποτελεί πλέον σύμβολο στον τόπο του. Όπως και να έχει, στα δικά μου μάτια έτσι είναι.

Δεν γνωρίζω πολύ καλά τον Μιχάλη. Τον ξέρω κυρίως από τα λόγια των φίλων και γνωστών του, αλλά και απο την προσωπική του ιστορία, που λίγους αφήνει ασυγκίνητους. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω πέρσι από κοντά και να συναντηθώ μαζί του πρόσφατα.
Χάρηκα που μπόρεσα να του πω και από κοντά πόσο θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή του καθώς και το ότι αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που σπάνια βρίσκεις γύρω σου!

Η αφοσίωσή του σε αυτό που αγαπάει πραγματικά, τον αθλητισμό, αποτελεί κάτι παραπάνω από έμπνευση για εμένα.

Πιστεύω το ίδιο και για όσους τον ξέρουν! Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μιχάλης είναι αθλητής στίβου και είχε ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή του πριν 2 χρόνια στη Ρόδο απ’ όπου και κατάγεται.

Έχασε το δεξί του πόδι, αλλά δεν το έβαλε ούτε λεπτό κάτω! Με πρόσθετο μέλος πλέον και 2 μόλις χρόνια μετά, κατέχει ήδη ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ και την 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο! Θα συμμετέχει λοιπόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ στο Qatar που ξεκινάει αύριο ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμέτοχή του στους παραολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο το 2016!  Μιχάλη, είναι τιμή μου που σε γνωρίζω και σου εύχομαι να φτάσεις όσο πιο ψηλά μπορείς!

Μας έχεις ήδη κάνει περήφανους που είσαι Έλληνας και δίνεις τέτοιες εικόνες για τη χώρα μας και το νησί σου, προς τα έξω.

Σ’ ευχαριστούμε! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και σου στέλνω όλη τη θετική μου ενέργεια για τον αγώνα στην Ντόχα και σε όσους ακολουθούν!"

 

Please reload

bottom of page