top of page

ΣΕΑΑΝ: Διαδήλωση σήμερα στις 11 το πρωί έξω από τη Βουλή μαζί με τους παραπληγικούς

21/10/2015

«Οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ θα διαδηλώσουν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έξω από τη Βουλή στις 11 το πρωί μαζί με τους παραπληγικούς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Επιπλέον καταγγέλλει πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ακόμα δεν έχει συναντηθεί με εκπροσώπους της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, παρότι είχε δεσμευθεί ότι θα το πράξει.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων τονίζει πως «η υποχρηματοδότηση της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής, οι δραματικές περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα που προβλέπονται από το 3ο μνημόνιο, η εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, μας έχουν οδηγήσει στο "αμήν", στο δεν πάει άλλο, στο μη χειρότερα».

Καλεί τον υπουργό Οικονομικών «να δώσει απαντήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα λύσεις στα πέρα για πέρα δίκαια αιτήματα του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος», προειδοποιώντας με νέες κινητοποιήσεις.

Καλεί επίσης σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, στην πανελλαδική κινητοποίηση των ΑΜΕΑ στις 4 του Νοέμβρη και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 του Νοέμβρη.

Διεκδικώντας:

  • Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600 ευρώ.

  • Ούτε 1 ευρώ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και στις αναπηρικές συντάξεις. Επέκταση με βάση τις ανάγκες σε αυτούς που δεν έπαιρναν ως τώρα επίδομα όπως κωφούς, με Αλτσχάιμερ και αυτούς με μέσα ποσοστά αναπηρίας.

  • 600 ευρώ επίδομα ανεργίας σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, για όσο κρατάει η ανεργία.

  • Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλεία για ΑΜΕΑ και γονείς.

  • Καμία πληρωμή από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, αλλά και όλο το λαό για τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ για είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα.

  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα Ειδικά Σχολεία σε πλήρη λειτουργία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να καταργηθούν τα τροφεία.

  • Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής.

Please reload

bottom of page