top of page

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ συλλαλητήριο για το νοσοκομείο Δράμας…

20/10/2015

Οπως είναι ήδη γνωστό από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015,πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, παρουσία θεσμικών φορέων, με πρωτοβουλία των εργαζομένων στο Γ.Ν. Δράμας για το θέμα του νοσοκομείου Δράμας, όπου και αποφασίστηκε πανδραμινό συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτωμβρίου 2015.
Σε συνέχεια οι εργαζόμενοι και οι φορείς της πόλης δηλώνουν την συμμετοχή τους σε αυτό…

Κάλεσμα του Σωματείου ΓΝ Δράμας
Συμπολίτες-Συμπολίτισσες Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Το νοσοκομείο της πόλης μας, εδώ και χρόνια τώρα, υποβαθμίζεται, υποχρηματοδοτείται, υποστελεχώνεται.

Η κρατική επιχορήγηση έχει πέσει στο μισό σε σχέση με το 2010, το ανθρώπινο δυναμικό μειώθηκε κατά 250 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων χωρίς καμιά αναπλήρωση, κλινικές δεν εφημερεύουν όλες τις μέρες του μήνα.

Εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο βασικές ιατρικές ειδικότητες, νευρολόγος, δερματολόγος κ.ά.

Η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε συνδυασμό με το κόστος των ιατρικών πράξεων οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στο νοσοκομείο

το οποίο δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει άμεσα. Αποτέλεσμα μεγάλη αναμονή στα ραντεβού τόσο για γιατρούς όσο και για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του, στην προσπάθειά του να προσφέρει στους χρήστες υγείας ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες.

Με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτή την μονάδα εντατικής θεραπείας(ΜΕΘ), την κατάργηση του πεντάευρου, την ελεύθερη πρόσβαση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή μας υπερβαίνει σαν εργαζόμενους και πρέπει ολόκληρη η κοινωνία της πόλης και του νομού μας να αντισταθεί.

Η Ένωση Γιατρών, το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού(ΠΑΣΟΝΟΠ),

το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Δράμας, μαζί με φορείς της πόλης και του νομού όπως: Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ν. Δράμας, η περιφερειακή ενότητα Δράμας, ο Δήμος Δράμας, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, ο Δήμος Παρανεστίου,το ΚΙΦΑ Δράμας, ο σύλλογος καρκινοπαθών ν.Δράμας,το σωματείο ΑΜΕΑ ν. Δράμας, σας καλούμε:

ΣΤΟ ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΗ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Κάλεσμα συμμετοχής στο Πανδραμινό Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Δράμας από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και τον Εμπορικό σύλλογο Δράμας

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (Ο.Ε.Β.Ε.) Ν. Δράμας και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας εκφράζουν την άμεση συμπαράσταση και στήριξή τους στο Πανδραμινό Συλλαλητήριο για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η μειωμένη χρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η έλλειψη επαρκούς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και η έλλειψη φαρμακευτικού υλικού έχουν φέρει το Νοσοκομείο της Δράμας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του. Η Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας θα παραστούν με τις διοικήσεις τους και καλούν όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της Δράμας να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση- συλλαλητήριο της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα. Διότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αφορά όλους μας.

Η Ο.ΕΒ.Ε. Ν. Δράμας και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας προσδοκούν ότι θα υπάρξει άμεσα – με πολιτικές παρεμβάσεις- ουσιαστικό αποτέλεσμα και εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, ειδάλλως θα προβούν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Πρόεδρος

της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας

του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας                                                                  Όθων Μουρμούρης                                           Αντώνης Σκουλίδης

 

Please reload

bottom of page