top of page

Το αναπηρικό κίνημα έτοιμο για αντιδράσεις

20/10/2015

Οι σύλλογοι του αναπηρικού κινήματος πραγματοποιούν συγκέντρωσης ενημέρωσης για τα νέα μέτρα που πλήττουν τα άτομα με αναπηρία, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Μέλισσα».


Οι Σύλλογοι Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ, Νομαρχιακός ΑμεΑ, Νεφροπαθών και Μεσογειακής Αναιμίας καλούν τα μέλη τους αλλά γενικά και Άτομα με Αναπηρία και τους γονείς Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 ώρα 7 μ.μ. στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής η «ΜΕΛΙΣΣΑ» 2η παρ. Ελ. Βενιζέλου 5 πίσω από το ΙΚΑ, σε συγκέντρωση ενημέρωσης για τα νέα αντικοινωνικά και επώδυνα μέτρα για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, που θα προκαλέσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του 3ου Μνημονίου που θα υλοποιηθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση, τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (επιστολές, αιτήματα, συναντήσεις με Υπουργούς) και την στήριξη της οργάνωσης του Πανελληνίου Παναπηρικού Συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα με οργανωτές την Ενική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τις Ομοσπονδίες της.


Φτάνει πια η φτωχοποίηση, η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και το περιθώριο των Ατόμων με Αναπηρία, πρέπει να υπάρξει διαμαρτυρία, αγώνας και αντίδραση στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται
Μοιρολατρία, αδιαφορία και διαμαρτυρία από τον καναπέ δεν συγχωρούνται.
Η στήριξη στις προσπάθειες της Συνομοσπονδίας είναι ηθικά επιβεβλημένη, διότι οι κατακτήσεις των ΑμεΑ 20 χρόνων που βελτίωσαν κατά πολύ το βιοτικό τους επίπεδο προέρχονται απ΄αυτές τις προσπάθειες.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των συλλόγων: Ζουμπουλίδης Σπ, Σκούπουρας Ανδ. Κορμαρής Παν καιΑυγερινού Αμ.

Please reload

bottom of page