top of page

Κεγκέρογλου σε Υπ. Εργασίας: Θα δοθούν οι κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ;

20/10/2015

Κεγκέρογλου σε Υπ. Εργασίας: Θα δοθούν οι κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ;

 

Ερώτηση για την δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία με τις κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  κατέθεσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Κεγκέρογλου προς το υπουργείο Εργασίας.

 

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια παρέχει δωρεάν μετακίνηση στα άτομα με αναπηρία, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πέρυσι, το 2014, οι κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ διανεμήθηκαν από τον Απρίλιο, ενώ φέτος, το 2015 δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί.

 

Όλη η ερώτηση:

 

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια παρέχει δωρεάν μετακίνηση στα άτομα με αναπηρία, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Πέρυσι, το 2014, οι κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ διανεμήθηκαν από τον Απρίλιο, ενώ φέτος, το 2015 δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί. 

 

Επειδή το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης εισηγήθηκε με το άρθρο 18 παρ. 4 του πολυνομοσχεδίου ότι θα διακόπτεται αυτοδίκαια η παροχή υπηρεσιών προς τις ευπαθείς ομάδες, που συμπεριλαμβάνουν τα ΑμεΑ, σε περίπτωση που το Υπουργείο Εργασίας, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχει καταβάλει τα απαιτούμενα ποσά.

 

Ερωτάστε κ. Υπουργέ, Συμφωνείτε με την άποψη αυτή του κ. Σπίρτζη;

 

Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχετε προβεί στη σύναψη συμβάσεων με τους Συγκοινωνιακούς φορείς, για τη μετακίνηση των ΑμεΑ το 2015, που όπου να ΄ναι εκπνέει;

 

Please reload

bottom of page