top of page

Πάτρα: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για το κυκλοφοριακό των ΑμεΑ

14/10/2015

Περνάνε μέτρα έτσι ώστε να δοθούν κίνητρα για να έχουν πρόσβαση στην πόλη

Είναι γεγονός ότι η Πάτρα είναι μία πόλη που δυσκολεύει παρά διευκολύνει τα άτομα ΑμεΑ. 

Άτομα ξεχωριστά που ανήκουν σε μία ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων, με κινητικά προβλήματα που όμως έχουν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία η οποία θα πρέπει να τους δώσει τα κίνητρα αυτά για να βγουν έξω από τα σπίτια τους και να γίνουν ένα με το κοινωνικό σύνολο.

Γιατί τα περισσότερα από αυτά, ζώντας σε μία πόλη με τόσο έντονο το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά με νοοτροπία που δεν σέβεται τις περισσότερες φορές τον άλλον, μένουν «κλειδωμένα» και…. ταμπουρωμένα στα σπίτια τους. Έτσι, σημαντικό μέρος στο όλο σχέδιο για το κυκλοφοριακό που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης, έχει να κάνει με τα άτομα ΑμεΑ.

Η δημοτική αρχή προωθεί μέτρα για την διευκόλυνση των ατόμων ΑμεΑ και την πρόσβαση στους δρόμους της πόλης, κοιτάζοντας να περιορίσει την παράνομη στάθμευση και ελέγχοντας αυστηρά τόσο τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, αλλά και τους χώρους πρόσβασης των ατόμων αυτών στα πεζοδρόμια της πόλης.

Ζητήματα που μέχρι τώρα ήταν σαν μην υπήρχαν. Παράλληλα, με τους ελέγχους και τα μέτρα που είναι να εφαρμοστούν, θα τοποθετηθούν ακόμα περισσότερες πινακίδες για θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Εξάλλου, κοιτάζοντας τον εκσυγχρονισμό των μέτρων θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα επιλεχθούν ειδικές μπάρες για τα άτομα αυτά.

Εξάλλου, στις προτεραιότητες του όλου σχεδίου για τα ΑμεΑ είναι και η τροποποίηση του κανονισμού παραχώρησης θέσεων στάθμευσης, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτές κατηγορίες που μέχρι τώρα εξαιρούνταν.

Please reload

bottom of page