top of page

Όταν λόγω παρανόησης και τα ΑμεΑ παρανομούν

07/10/2015

Κάποιες φορές ακόμα και τα ΑμεΑ "παρανομούν" ακόμα κι αν δεν το γνωρίζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό του ιδιοκτήτη του οχήματος, που αν και δεν το γνωρίζει έχει τυπικά παρανομήσει.

Τι έχει συμβεί; Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας έχει σταθμεύσει στην οδό Μεραμβέλου, στη συμβολή της με την οδό Ιδομενέως. Φέρει αναπηρικό σήμα και στάθμευσε με την πεποίθηση ότι σταθμεύει σε θέση στάθμευσης ΑμεΑ.

Όμως η οδός Μεραμβέλου, κρύβει μια μάλλον ... πικρή ιστορία, αφού έχει μοιράσει κλήσεις σε ανυποψίαστους οδηγούς που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει εκεί.
Στην οδό Μεραμβέλου λοιπόν βρίσκεται μία και μοναδική θέση στάθμευσης ΑμεΑ. Με την οδοσήμανση της και τη σήμανση που φέρει το σήμα ΑμεΑ και τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος. Μία δεύτερη θέση δημιουργήθηκε προσωρινά στο δυτικό τμήμα της οδού μεταξύ της πρώτης θέσης και του δημοτικού πάρκιγκ στάθμευσης δικύκλων. Η θέση αυτή έχει λήξει ήδη από τις 19 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το αρμόδιο Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου και γι' αυτό και η οδοσήμανση (σήμανση δεν υπήρχε αφού η θέση ήταν προσωρινή), έχει σβηστεί.

Άρα πρακτικά, το αυτοκίνητο που έχει σταθμεύσει εκεί (χωρίς βέβαια να το γνωρίζει), έχει σταθμεύσει σε θέση στάθμευσης δικύκλων και όχι σε θέση στάθμευσης ΑμεΑ.

Η όλη κατάσταση εξακολουθεί να δημιουργεί παρανοήσεις και πρέπει μία και καλή να διευκρινιστεί.

Please reload

bottom of page