top of page

Δεσμεύσεις για λειτουργία Κέντρου Στήριξης ΑμεΑ μέσα στο 2016

18/09/2015

Την πρόθεση του Δήμου Χανίων να λειτουργήσει μέσα στο 2016 το Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία στις Στέρνες Ακρωτηρίου ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Μετά το ρεπορτάζ των “Χ.Ν.” για το κτήριο – “φάντασμα”, ο κ. Βάμβουκας επιθεώρησε τον χώρο και έκανε γνωστό ότι ο Δήμος εξετάζει όλες τις δυνατότητες αξιοποίησής του.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως ανέδειξαν τα “Χ.Ν.” παρότι το κτήριο του Κέντρου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία αποπερατώθηκε το 2008 δεν άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό ποτέ καθώς δεν υπήρχε, ούτε δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα, θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.
Αυτό είχε σαν συνέπεια να αφεθεί στην εγκατάλειψη, τους βανδαλισμούς και τη φθορά του χρόνου και να παρουσιάζει σήμερα εικόνες ντροπής.
Αξιοσημείωτο είναι δε ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν αλλεπάλληλες παρατάσεις στη διαδικασία προμήθειας του εξοπλισμού, με την τελευταία τρίμηνη παράταση να δίνεται πριν από λίγες ημέρες από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Προηγήθηκε αυτών το “βέτο” που άσκησε ήδη από το 2012 η Διαχειριστική Αρχή προς τον Δήμο Χανίων ώστε να εξασφαλίσει πριν από τον εξοπλισμό τον τρόπο λειτουργίας και στελέχωσης του Κέντρου. Για τον λόγο αυτό και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Χανίων είχε συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, από το 2013 μέχρι και το 2020, για την παροχή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
“Τις ζημιές στο κτήριο που είναι παλιές θα τις αποκαταστήσουμε”, ανέφερε μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας, ενώ σχετικά με τη στελέχωση του Κέντρου επεσήμανε ότι πέραν της προγραμματικής σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων γίνονται κι άλλες σκέψεις για την αξιοποίηση του χώρου.
Ωστόσο, ο κ. Βάμβουκας δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι σε κάθε περίπτωση το κτήριο θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.
“Εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις πέρα από τη σύμβαση με το Νοσοκομείο εστιάζοντας πάντα στο πως σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες -με ελλείψεις προσωπικού, πόρων κ.λπ.- μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στόχος είναι να συνδυάσουμε τον ρεαλισμό με τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια. Ο εξοπλισμός έχει εξασφαλιστεί. Πρόθεσή μας είναι να λειτουργήσει το Κέντρο μέσα στο 2016”, υπογράμμισε ο κ. Βάμβουκας.

 

Please reload

bottom of page