top of page

Κοινωνική πολιτική, ευπαθείς ομάδες και ΑμεΑ στη συνάντηση του Α. Χαροκόπου

15/01/2015

Συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα στενότερης συνεργασίας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, είχε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου και την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων (Κ.Ε.Δ.ΔΥ.), Πατρούλα Κοκκίνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, προστασίας των ευπαθών ομάδων και αντιμετώπισης της φτώχειας όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής υλικής συνδρομής για απόρους, η οργάνωση κοινών δράσεων, η πραγματοποίηση Ημερίδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας καθώς και η χρησιμοποίηση της κινητής μονάδας πρόληψης και προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας.

Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την διαμόρφωση πλήρως προσβάσιμων παραλιών για ΑμεΑ στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, καθώς και να στηρίξει ο Δήμος και να συμπράξει στην κατασκευή κατασκήνωσης και χώρων ψυχαγωγίας και αθλητισμού για άτομα με αναπηρία, εγκαταστάσεις οι οποίες εκλείπουν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαροκόπος, τόνισε την ανάγκη χάραξης μίας κοινής συνισταμένης και συμπόρευσης με αλληλεγγύη ειδικά αυτή την περίοδο που διανύει η χώρα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Please reload

bottom of page