top of page

Για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ συζήτησαν ο δήμαρχος Ιεράπετρας και ο σύλλογος ΑΜΕΑ

27/10/2014

Τα προβλήματα των ΑΜΕΑ και οι ελλείψεις του συλλόγου τους ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Ιεράπετρας, κου. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και της προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου των ΑΜΕΑ. Αναλυτικότερα το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης στην πόλη και στις παραλίες αλλά και οι κτιριακές ανάγκες του χώρου που στεγάζει το γραφείο του συλλόγου αναπτύχθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του δημάρχου και των μελών του Δ.Σ των ΑΜΕΑ

Όπως τονίστηκε το πρόβλημα προσβασιμότητας είναι αρκετά σοβαρό και απαιτεί παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα με τις ανύπαρκτες ή και καταστραμμένες σε πολλές περιπτώσεις ράμπες. Θα πρέπει να τοποθετεί η απαιτούμενη σήμανση και να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των ραμπών, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν επίσης και για την ομαλοποίηση της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Παρεμβάσεις απαιτούνται παράλληλα, όπως αναφέρθηκε και στο χώρο που στεγάζει τα γραφεία του συλλόγου ΑΜΕΑ, καθώς υπάρχουν διάφορα κτιριακά προβλήματα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος «μέριμνα του δήμου είναι η στήριξη όλων των συλλόγων και στην προκειμένη περίπτωση του συλλόγου ΑΜΕΑ. Τόσο η προσβασιμότητα όσο και τα κτιριακά προβλήματα είναι θέματα που μας απασχολούν και θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις. Ο σύλλογος ΑΜΕΑ αποτελεί μια σημαντική δομή της τοπικής κοινωνίας που καθημερινά εξυπηρετεί 270 και πλέον οικογένειες, για αυτό πρέπει να τον στηρίξουμε, καλύπτοντας τις πολλαπλές ανάγκες του προς όλες τις κατευθύνσεις»

Τέλος στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της έλλειψης ειδικοτήτων, όπως εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή και λογοθεραπευτή για την υποστήριξη των μελών του συλλόγου. Όπως αναφέρθηκε για το θέμα αυτό από το δήμαρχο και την Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α υπάρχει πρόθεση να υπάρξει στήριξη του συλλόγου σε περιπτώσεις που χρειάζεται από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να μπορούν να καλύπτονται οι τρέχουσες ανάγκες του».

Please reload

bottom of page