top of page

Γιώργος Δρακούλης: «Τα ΑΜΕΑ θύματα της κυβερνητικής αναλγησίας»

07/02/2014

Εάν ο βαθμός της δημοκρατίας και της ισότητας της πολιτείας χαρακτηρίζεται από την προστασία που παρέχει στα ευαίσθητα μέλη της, τότε η Κυβέρνηση της Ελλάδας των Μνημονίων πρέπει να νιώθει αισχύνη για την εξαθλίωση που έχει επιφέρει στην ζωή των ΑΜΕΑ.

Τα ΑΜΕΑ, περισσότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, δυστυχώς έχουν γίνει θύματα της στείρας πολιτικής της λιτότητας που επιβάλλει η Κυβέρνηση κατ’επιταγή των δανειστών. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες αξιοποιούν την ραγδαία αύξηση της ανεργίας για να ισοπεδώσουν τα ΑΜΕΑ, αφού σε περιπτώσεις συμπίεσης του κόστους εργασίας, οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται είναι τα ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, ο μοναδικός προστατευτικός ν. 2643/98 που αφορά στην προστασία της απασχόλησης ευπαθών ομάδων, μεταξύ των οποίων είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, δεν έχει εφαρμοστεί τα τελευταία έξι χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η πολιτική της Κυβέρνησης έχει ισοπεδώσει κεκτημένα με πολύχρονους αγώνες δικαιώματα των ΑΜΕΑ και έχει διαμορφώσει ένα ζοφερό τοπίο στην καθημερινότητά τους, αναγκάζοντάς τα να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικής εξαθλίωσης

Please reload

bottom of page