top of page

Χωρίς όριο ηλικίας το ΕΚΑΣ για τους ΑΜεΑ

31/12/2013

Για όσους έχουν αναπηρία άνω του 80%. Θετικό βήμα, αλλά όχι αρκετό, τονίζει το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να δίνεται το ΕΚΑΣ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας.

Χωρίς όριο ηλικίας θα γίνεται η καταβολή του ΕΚΑΣ για όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από το 80%. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και την ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βρούτσης.

Με τα νέα δεδομένα όπως, είπε o υπουργός αίρεται μια αδικία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία δεν μπορούσαν να εισπράξουν το επίδομα όταν ήταν κάτω των 65 ετών.

ΠΑΣΟΚ: Θετικό βήμα αλλά όχι αρκετό 

Πρέπει το ζήτημα του ΕΚΑΣ να αντιμετωπισθεί πλήρως - ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας αφού το ΕΚΑΣ δίνεται αναλογικά - το ταχύτερο δυνατό καθώς η σχετική δημοσιονομική επιβάρυνση είναι περιορισμένη και μπορεί πλέον να καλυφθεί, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε δεσμευθεί για την άμεση και πλήρη αντιμετώπιση του ζητήματος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Γιάννη Βαρδακαστάνη και τα μέλη της διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία στις 10 Δεκεμβρίου 2013, η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση.

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ώστε να γίνουν αποδεκτά και όλα τα άλλα σημεία της τροπολογίας της 10 .12. 2013 και συγκεκριμένα όσον αφορά:

• Στην επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, για όσους έχουν 5ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην χώρα (αντί της 20ετίας) και την εξαίρεση των προνοιακών επιδομάτων από το εισοδηματικό κριτήριο.

• Στην ασφαλιστική κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και όσων επαγγελματιών έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και των ανέργων νέων, με βελτίωση και διεύρυνση του ισχύοντος πλαισίου.

• Στην παράταση για ένα έτος της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επ

Please reload

bottom of page